Friday , 19 April 2024

Άδειο το πασχαλινό “καλάθι” για τα ξενοδοχεία της Πιερίας και της Χαλκιδικής – SOS της Πιερίας για να ανοίξουν οι Εύζωνοι στις 14 Μαΐου

Άδειο είναι το φετινό πασχαλινό “καλάθι” για τα ξενοδοχεία τόσο της Πιερίας, όσο και της Χαλκιδικής, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν ανοίγουν για το Πάσχα, λόγω των μέτρων για την πανδημία που αποτρέπουν την έλευση επισκεπτών. Αγωνία εκφράζουν, εξάλλου, οι ξενοδόχοι της Πιερίας για τη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, που αποτελεί την κύρια πύλη του οδικού τουρισμού το καλοκαίρι για την περιοχή, αλλά παραμένει κλειστός για τους τουρίστες λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 14 Μαΐου με το “άνοιγμα” του ελληνικού τουρισμού.

Ελάχιστες είναι, αναλυτικότερα, ξενοδοχειακές εποχιακές μονάδες που ανοίγουν στην Πιερία για το Πάσχα, όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλης Τσιτλακίδης, ενώ επίσης και τα ξενοδοχεία της πόλης καταγράφουν χαμηλές πληρότητες για το ίδιο διάστημα. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων του νομού αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρκετά αργότερα και ικανοποιητική τουριστική κίνηση αναμένεται μετά τις 15 Ιουνίου. Εάν όμως δεν τεθούν σε λειτουργία οι Εύζωνοι με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού από τις 14 Μαΐου, η περιοχή θα αντιμετωπίσει πρόσθετα προβλήματα, καθώς οι Εύζωνοι, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Τσιτλακίδης, αποτελούν τον «ομφάλιο λώρο» για τον τουρισμό της Πιερίας.

Υποτονική αναμένεται να είναι η πασχαλινή τουριστική κίνηση και στη Χαλκιδική, όπου επίσης – όπως αναφέρει ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γιάννης Λασπάς – για το Πάσχα ανοίγουν μόνο δυο-τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς αφενός δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων, άρα δεν μπορούν να έρθουν Έλληνες, αφετέρου η ζήτηση από το εξωτερικό (επισκέπτες εμβολιασμένοι ή με αρνητικό PCR) είναι πολύ μικρή. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και καλή επισκεψιμότητα αναμένεται γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *