Tuesday , 19 March 2024

Στις 5 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα σε δικαιούχους οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί».

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, «η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ».

Επίσης, καταλήγει η ανακοίνωση, «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Εκπληρώνεται έτσι ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και στη συνέχεια του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *