Saturday , 20 April 2024

Άδ.Γεωργιάδης : “Δεν θα απέκλεια απόλυση σε μια επιχείρηση που ο εργαζόμενος επιμένει να είναι ανεμβολίαστος”

“Δε θα απέκλεια μια απόλυση σε μια επιχείρηση που ο εργαζόμενος επιμένει να είναι ανεμβολίαστος” ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι αν τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερέψουν το φθινόπωρο, τα μέτρα για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανεμβολίαστων θα αυξηθούν. “Πιθανώς να μην επιτρέπεται η είσοδος των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους” είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα πριν τον χειμώνα και προειδοποίησε ότι ο ιός πλέον θα “γαζώνει τους ανεμβολίαστους”.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό από την προσεχή Δευτέρα και μάλιστα, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, το κόστος των τεστ θα το επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες να τονίζουν πως από τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν  είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ και με άλλους να θεωρούν πως θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος, ή έστω ένα μέρος αυτού, το κράτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *