Friday , 19 April 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε άνοιγμα της εστίασης – Διαδημοτικές μετακινήσεις και για ψώνια

Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίγει σταδιακά το λιανικό εμπόριο και να μην ξανακλείσει, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ώστε “να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα”.

Όσον αφορά τη χρήση του νέου πενταψήφιου κωδικού 13032, ο κ.Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι “και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032”.

Πρόσθεσε σχετικά, επίσης, πως “όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα. Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε “βαθύ κόκκινο”. Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *