Saturday , 20 April 2024

Άδ.Γεωργιάδης: Νέες συναντήσεις για το “καλάθι του νοικοκυριού” – Θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη

“Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολλές συναντήσεις και με άλλους κλάδους και θα δούμε ποιους θα εντάξουμε στο “καλάθι του νοικοκυριού” εφόσον και εκείνοι το επιθυμούν”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου – πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης – το “καλάθι του νοικοκυριού” θα είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ. “Είμαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα ο κόσμος θα καταλάβει πώς δουλεύει και θα αποκτήσει μεγάλη δυναμική. Το καλάθι θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη. Αποφασίσαμε η ανανέωση να γίνεται κάθε εβδομάδα προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επάρκεια των προϊόντων. Το τι θα έχει μέσα το καλάθι το επιλέγει κάθε αλυσίδα. Παραδείγματος χάρη, μία αλυσίδα μπορεί να έχει ένα καλάθι με πολύ χαμηλές τιμές, μόνο με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Μία άλλη αλυσίδα μπορεί να έχει ένα καλάθι με λίγο μεγαλύτερες τιμές, αλλά με επώνυμα προϊόντα. Το αν θα έχει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή επώνυμα, είναι κάτι που στο τέλος θα κριθεί από τον καταναλωτή, ο οποίος θα επιλέξει να το αγοράσει ή όχι. Η κάθε αλυσίδα μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική που θέλει. Εμείς θα διαφημίζουμε κάθε μέρα «το καλάθι του νοικοκυριού» στην κάθε αλυσίδα. Θα αφήσουμε τον μεταξύ τους ανταγωνισμό να δουλέψει και γι’ αυτό άλλωστε πήρε έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι οι περί ανταγωνισμού νόμοι ισχύουν στο ακέραιο και στο καλάθι του νοικοκυριού”.

Αναφερόμενος στο πλαφόν στα κέρδη ανέφερε πως όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, μια στις τέσσερις επιχειρήσεις έπαιρνε πρόστιμο, ενώ πλέον εδώ και πολλές εβδομάδες, βρίσκουμε πλέον με δυσκολία επιχείρηση που παραβιάζει το πλαφόν και η παραβατικότητα είναι κάτω του 6%, “άρα οι αυξήσεις που βλέπετε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ελέγχων δεν είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Είναι δυστυχώς προϊόν του μεγάλου παγκόσμιου πληθωριστικού κύκλου”.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *