Thursday , 28 March 2024

Άκαρπες οι συναντήσεις μεταξύ μεταφορέων και κυβέρνησης- Νέα έκτακτη γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη για κινητοποιήσεις στις 27 Απριλίου

Του Γ. Κατσιάνη

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι μεταφορείς από τις επαφές που έχουν με κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με την ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου.

Όπως τονίζουν, οι συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, όσο και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη απέβησαν άκαρπες,με αποτέλεσμα να παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα για το θέμα της επιδότησης, η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να υιοθετήσει το μοντέλο της οικονομικής ενίσχυσης, όπως έγινε σε πολλές χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η οποία επιδοτεί με το ποσό των 1.250 ευρώ το κάθε φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) θα συγκαλέσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για κινητοποιήσεις στις 27 Απριλίου.

“Εκκρεμεί η συνάντηση μας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΟΦΑΕ ανέστειλε για 15 ημέρες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις ηγεσίες παραγωγικών υπουργείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *