Friday , 29 March 2024

Άναψε φωτιές το “κορωνοπάρτυ” του πρωθυπουργού στην Ικαρία – “Να επιβληθεί πρόστιμο” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση και εκνευρισμό προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας στο γεύμα στο οποίο παρακάθισε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο νησί της Ικαρίας. Οι εικόνες προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση με δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη και την αντιπολίτευση που ζήτησε εξηγήσεις από το κυβερνητικό επιτελείο.

Την ίδια ώρα ασκήθηκε κριτική και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επέλεξαν να αγνοήσουν τις εικόνες συνωστισμού εν μέσω πανδημίας και σκληρών μέτρων προστασίας. “Σαν να μην έγινε ποτέ για τα κανάλια κορωνογλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία – Αποκαλυπτικά βίντεο από τα δελτία τους” . Αυτά γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”.

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι «η λίστα Πέτσα έπιασε για άλλη μία φορά τόπο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών αδιαφόρησε με το κορωνογλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, όπως άλλωστε είχε γίνει και με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού καλούσαν τα κανάλια ώστε να μην παιχτεί το σχετικό βίντεο και η φωτογραφία”.

Υπενθυμίζεται ότι στο πάρτι – πρόκληση, δεκάδες άτομα συνέτρωγαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις στο σπίτι του βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη.

 “Αν το κορωνογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι  και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η ΕΡΤ διάβασε στο δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το κορωνογλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να παίξει ούτε μισό πλάνο από το βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Από την πλευρά τους τα υπόλοιπα κανάλια (Mega, Alpha, Star, Ant1) στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββάτου έκλεισαν τα μάτια στο θέμα. Μοναδική εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων του Open, το οποίο πρόβαλε τη σχετική φωτογραφία».

 «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα», λέει ο βουλευτής ΝΔ που παρέθεσε το γεύμα στον Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός  επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου.

Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας» τόνισε με επιστολή του ο βουλευτής Ικαρίας κ. Στεφανάδης.

Αντιδράσεις και από το ΚΙΝΑΛ

«Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει πως είναι: «Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *