Thursday , 18 April 2024

Άρχισε το «λίφτινγκ» στο οδικό δίκτυο Θέρμης-Γαλάτιστας

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν δυόμισι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Θέρμης-Γαλάτιστας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, προβλέπονται οδικές παρεμβάσεις, συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων, με κυριότερες τις στροφές-καρμανιόλα, στον άξονα από το ύψος της Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας ως τον πρώτο ισόπεδο κόμβο της Γαλάτιστας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023 και περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού σήμανσης – ασφάλειας οδού, εξοπλισμού και πρασίνου.  

«Χαίρομαι ιδιαίτερα και έχω κάθε λόγο να είμαι περήφανος, αφού ο αγώνας αυτός ξεκίνησε από τότε που ήμουνα νομάρχης το 2009 και καταφέραμε μαζί με τους συναδέλφους μου και ιδιαίτερα με τον αρμόδιο αντινομάρχη έργων, κ. Γιάννη Τζίτζιο, με τον οποίο κάναμε μεγάλο αγώνα, να χρηματοδοτηθεί το όλο έργο με το ποσό των 37.650.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την «Εγνατία Α.Ε», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *