Wednesday , 17 April 2024

Έκπληξη εκφράζει ο Πρόεδρος του ΕΣΘ για την απόφαση αναστολής του click away

Έκπληξη για τη σημερινή νέα απόφαση κλεισίματος για μια εβδομάδα των εμπορικών δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων και το click away, εκφράζει μιλώντας στο Τhesseconomy.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. Παράλληλα εκτιμά ότι το σύστημα “clik in shop” που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

“Εμείς θα πειθαρχήσουμε φυσικά, αλλά εκφράζουμε έκπληξη πώς είναι δυνατόν το πρωί της Πέμπτης να δημοσιεύεται το ΦΕΚ που αναφέρει ότι μπορούν τα καταστήματα που έιτουργούν με click away να λειτουργήσουν αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, και σήμερα το πρωί να ανακοινώνεται νέο αυστηρό lockdown. Δεν είναι δυνατόν να άλλαξαν τόσο πολύ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέσα σε 48 ώρες, άρα ή την Πέμπτη έγινε λάθος ή σήμερα”. Θέλουμε να ξέρουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Ο ΕΣΘ εκτιμάεπίσης, όπως αναφέρει ο πρόεδρός του, ότι το σύστημα click in shop (αγορές εντός καταστήματος μετά από ραντεβού) δεν θα αποδώσει ουσιαστικά αποτελέσματα στην μεγάλη πλειοψηφία της αγοράς, λόγω της απαιτούμενης διαδικασίας, καθώς η μεγάλη ακριβώς πλειοψηφία των καταστημάτων δεν διαθέτει ιστοσελίδα, από την οποία να μπορεί ο κόσμος να μαθαίνει τα τηλέφωνα κ.ο.κ.

Σε αντίθεση, δε, με όσα υποστήριξε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή περί καλύτερης πορείας του συστήματος click away από το αναμενόμενο, ο κ.Φιλιππίδης σημειώνει ότι αφενός το ποσοστό των καταστημάτων που διαθέτει διαδικτυακή παρουσία είναι μικρός, αφετέρου ακόμη και όσοι λειτούργησαν με click away κατέγραψαν τζίρους που δεν ξεπερνούν το 10% των τζίρων τους υπό ομαλές συνθήκες λειτουργίας με φυσική παρουσία των πελατών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *