Έκρηξη ισοτόπων σε στρατιωτική βάση στη Σιβηρία- 5 νεκροί – Διεθνής ανησυχία...

Έκρηξη ισοτόπων σε στρατιωτική βάση στη Σιβηρία- 5 νεκροί – Διεθνής ανησυχία για διαρροή ραδιενέργειας

422
SHARE

Διεθνή ανησυχία για μεγάλη διαρροή ραδιενέργειας προκαλεί δυστύχημα που σημειώθηκε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια εργασιών σε πηγές ισοτόπων στην στρατιωτική βάση Αρκανγκέλσκ της Σιβηρίας.

Στο δυστύχημα που έγινε ευρέως γνωστό σήμερα, αλλά σημειώθηκε την Πέμπτη, έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε άνθρωποι  και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και σύμφωνα με τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom  συνέβη κατά τη διάρκεια μηχανικών και τεχνικών εργασιών στις πηγές ισοτόπων, στο πλαίσιο δοκιμών πυραυλοκινητήρων υγρού καυσίμου.

Ρωσικές αρχές, μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ανέφεραν ότι σημειώθηκε αύξηση στα επίπεδα ακτινοβολίας σε μια γειτονική πόλη, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι εφοδιάζονται με ιώδιο που χρησιμοποιείται για την μείωση των επιδράσεων έκθεσης σε ακτινοβολία μετά το δυστύχημα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έκρηξη επανήλθε σε κανονικά επίπεδα.

Η καθυστερημένη και με το σταγονόμετρο παροχή πληροφόρησης από τη ρωσική πολιτική ηγεσία εγείρει ανησυχίες για προσπάθεια συγκάλυψης διαρροής ραδιενέργειας.

LEAVE A REPLY