Friday , 29 March 2024

Έκτακτη αποζημίωση και στα τουριστικά λεωφορεία που κατέθεσαν πινακίδες

Του Γ. Κατσιάνη

Tο «πράσινο φως» για τη χορήγηση αποζημίωσης και στους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων που κατέθεσαν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας των λεωφορείων τους, το διάστημα 1 Ιουλίου ως και 31 Αυγούστου, άναψε το υπουργείο Τουρισμού.  

Ειδικότερα, με νέα εγκύκλιο απαλείφεται η παράγραφος 3 της προηγούμενης εγκυκλίου 17672/18.11.2020 , η οποία εξαιρούσε όσους είχαν καταθέσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις πινακίδες κυκλοφορίες «του/των προς επιχορήγηση τουριστικού(ών) λεωφορείου(ων) που ανήκει(ουν) στην επιχείρηση που εκπροσωπώ» (φωτογραφία).

«Θα ήταν ιδιαίτερα και παράλογα άδικο να αποκλειστούν από την ελάχιστη αυτή αποζημίωση τα συγκεκριμένα τουριστικά λεωφορεία, αφού τα τουριστικά γραφεία έχουν ήδη καταβάλει κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το τρέχον έτος και δεν εμπίπτουν σε καμία μείωση τελών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων για την επόμενη χρονιά, λόγω αυτής της καταβολής. Απλώς είχαν τα λεωφορεία τους ακίνητα, όπως ακριβώς και οι συνάδελφοί τους που δεν είχαν καταθέσει την άδεια και τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά είχαν μηδενικό έργο», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων (FedHATTA).    

Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (ΤΕΟΜ) για να καταθέσουν τις αιτήσεις χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *