Wednesday , 17 April 2024

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως και 300 ευρώ σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά

Το «πράσινο φως» για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), με ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στην οικογένεια, άναψε η κυβέρνηση.                           

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.                                         

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.                                                        

Το συνολικό ύψος της έκτακτης ενίσχυσης ανέρχεται σε 8,4 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.                                                                                                                                 

«Το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορωνοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *