Wednesday , 24 April 2024

Ένας Έλληνας φοιτητής στη λίστα Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους, νέους ανθρώπους του πλανήτη

Του Γ. Κατσιάνη

Είναι μόλις 21 ετών και βρίσκεται ήδη στην παγκόσμια λίστα Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους, κάτω των 30 ετών.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Καραθάνο, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Geabit, μιας νεοφυούς επιχείρησης (startup) που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, βοηθώντας τους αγρότες να αναπτύσσουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες.

«Στόχος μου είναι να αναπτύξω μεθόδους με τις οποίες ο άνθρωπος θα μπορεί να παράγει περισσότερη τροφή, με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους», συνηθίζει να λέει ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας.

Οι καλλιεργητές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Geabit για πρώτη φορά καταγράφουν κατά μέσο όρο 30% αύξηση στη σοδειά τους στο πρώτο έτος με την τεχνολογία να έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε έξι χώρες, ανάμεσα τους η Ολλανδία το Ισραήλ και η Ισπανία.

Η Geabit έχει βραβευθεί από τη αυτοκινητοβιομηχανία Nissan σαν μια από τις 19 startups που αλλάζουν τον κόσμο ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού καινοτομίας που πραγματοποίησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *