Thursday , 2 May 2024

Έξι μήνες(!) αναμονή για την ηλεκτρονική διευθέτηση υπόθεσης από ΔΟΥ

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών να επιτάχυνε τον χρόνο διεκπεραίωσης πολλών υποθέσεων, ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφονται αρρυθμίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση λογιστή, ο οποίος στις 2 Αυγούστου του 2021 υπέβαλε αίτημα για την μεταβολή στοιχείων στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου, η ΑΑΔΕ απάντησε στον λογιστή ότι το αίτημα που υπέβαλλε «έχει ανατεθεί σε υπάλληλο του αρμόδιου Τμήματος Διοικητικής και Μηχανικής Υποστήριξης».

Ωστόσο, έξι μήνες μετά, το εν λόγω αίτημα δεν έχει διεκπεραιωθεί(!) και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. δεν είναι σε θέση να ενημερώσει πότε θα εξυπηρετηθεί ο λογιστής!!

«Η προϊστάμενη του τμήματος μετά από διαμαρτυρία του συνάδελφου, ανέφερε ότι θα δει το θέμα και θα ενημερώσει από Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου», καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) και καλεί τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή να παρέμβει.

«Θεωρούμε πως αυτές οι καθυστερήσεις είναι προσβλητικές προς εμάς ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο ρόλος που οι συνάδελφοι οικονομολόγοι και λογιστές διαδραμάτισαν (και διαδραματίζουν) στην περίοδο αυτή», τονίζει η ΑΚΙΟΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *