Saturday , 20 April 2024

“Έπιασαν και πάλι δουλειά τα δικηγορικά γραφεία για τα αναδρομικά” καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

“Έπιασαν και πάλι δουλειά τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε πρωτοβάθμια συνταξιουχικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη, κατακλύζοντας με ηλεκτρονικά μηνύματα χιλιάδες συνταξιούχους και προτρέποντάς τους, για ακόμα μια φορά, να καταθέσουν αιτήσεις και αγωγές, για να “διεκδικήσουν” αναδρομικά από την περικοπή της επικουρικής σύνταξης και την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας”. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”.

Όπως επεσήμανε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του σωματείου Η ΕΝΟΤΗΤΑ “είναι αποπροσανατολιστική, αλλά και οικονομικά ασύμφορη για όλους τους συνταξιούχους αυτή η τακτική με την οποία συνειδητά συγκαλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που στηριγμένο στην προηγούμενη απόφασή του (2015), έκρινε πως οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, δικαιούνται την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων από τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα και το επίδομα άδειας, για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016. Συγχρόνως, σπρώχνοντας τους συνταξιούχους σε έναν αέναο κύκλο προσφυγών, ενισχύουν την δυνατότητα της κυβέρνησης να καθυστερεί την υλοποίηση αυτής της υποχρέωσής της, αναμένοντας δικαστικές αποφάσεις και να τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν τελικά αυτές προκύψουν”.

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” τονίζει ότι τη χώρα την κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση και όχι τα δικαστήρια και για αυτό όπως είπε “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” καλεί την κυβέρνηση με πολιτική της απόφαση να αποδώσει τα παράνομα παρακρατηθέντα άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα, καλεί τους συνταξιούχους να μη γίνονται για ακόμα μια φορά θύματα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων και των σωματείων «υπεργολάβων» τους, πληρώνοντας χρήματα που δεν τους περισσεύουν. Τους προτρέπει δε, να βγουν στο δρόμο του αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν συλλογικά και ανυποχώρητα το σύνολο των απωλειών που έχουν υποστεί οι συντάξεις ώστε να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *