Thursday , 28 March 2024

Έρχεται άμεση έκδοση των συντάξεων και για εργαζόμενους με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης 

Του Γ. Κατσιάνη

«Φρένο» στην αναμονή χιλιάδων εργαζομένων με διαδοχική ασφάλιση που θέλουν να βγουν στη σύνταξη επιχειρεί να βάλει ο e-ΕΦΚΑ, με την ενεργοποίηση λογισμικού.

Ειδικότερα, με τη νέα αυτή εφαρμογή θα υπολογίζονται οι νέες συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης που εκδίδονται από εδώ και πέρα.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης που έχουν εκδοθεί με τον ν. 4387/2016 και η απόδοση στη συνέχεια των αντίστοιχων αυξήσεων και αναδρομικών στους δικαιούχους. 

«Οι συντάξεις με διαδοχικό και παράλληλο χρόνο ασφάλισης θα εκδίδονται πλέον χωρίς αποκλίσεις και παράλληλα χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν για χρόνια την απαιτούμενη προσαύξηση θα την δουν στους λογαριασμούς τους με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εντός πενταμήνου», δήλωσε ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής.

Να σημειωθεί ότι το ακριβές πλήθος των συνταξιούχων που θα δουν προσαυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη καθώς θα πρέπει να προηγηθεί ο υπολογισμός του μέσα από το εν λόγω λογισμικό.                                                                                                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *