Thursday , 28 March 2024

«Έρχεται» το φυσικό αέριο στο δήμο Δέλτα

Με φυσικό αέριο θα συνδεθούν φέτος όλα τα δημόσια κτίρια στο δήμο Δέλτα.                               

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, στόχος της διοίκησης του δήμου Δέλτα, είναι μέσα στο 2020 να έχουν συνδεθεί με την παροχή φυσικού αερίου τα δημόσια κτίρια σε Σίνδο, Διαβατά, Καλοχώρι, Νέα Μαγνησία και Χαλάστρα.                                                              

«Είμαστε σε εγρήγορση ώστε να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις και να γίνει η τροφοδότηση όλων των δημοσίων κτιρίων με φυσικό αέριο το ταχύτερο δυνατόν μέσα στο 2020», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι το φυσικό αέριο θα προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης στους λέβητες ενώ θα έχει και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής καθώς θα μειωθεί η ρύπανση από τα υπολείμματα καύσης.

Από την πλευρά του, ο  κ. Μπακούρας τόνισε πως τον Ιανουάριο  του 2022 θα συνδεθεί ο αγωγός φυσικού αερίου στον Αξιό όπως προκύπτει από τις συζητήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπακούρας και η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Κατερίνα Στάχταρη, παρέδωσαν διατακτικές στον δήμαρχο Δέλτα.                                                           

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μέσω του προγράμματος χορηγικών δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, υποστηρίζει έμπρακτα την τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο παροχής αερίου στην Χαλάστρα είναι έτοιμο και έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες συνδέσεις καθώς έχουν υπογραφεί 150 συμβάσεις και έχουν γίνει 700 αιτήσεις καταναλωτών για να προμηθευτούν με φυσικό αέριο στα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *