Thursday , 18 April 2024

Έρχεται τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις

Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις και τα αναδρομικά σημείωσε στην Ολομέλεια ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Το Υπουργείο προχωρά στην καταβολή «εθνικής σύνταξης» – έως την έκδοση της οριστικής απόφασης- για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Η σύνταξη αυτή θα είναι 384 ευρώ για τα 20 έτη ασφάλισης και θα καταβληθούν αναδρομικά για τους μήνες της αναμονής.Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά έστειλε αυστηρό μήνυμα, ώστε να σταματήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπλοκάρουν αναίτια την έκδοση των συντάξεων.

“Να το πω ανοιχτά και από την καρδιά μου για όσους περιμένουν συντάξεις. Ένα κράτος το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα δυο η τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από κόσκινο χωρίς να τους δώσει προσωρινή ενίσχυση» είπε ο υπουργός, για να το ακούσουν -όπως συμπλήρωσε- οι γραφειοκράτες και να μην καθυστερούν άλλο το θέμα των συντάξεων. Για μικρά ποσά συμψηφισμών, τόνισε ο κ Χατζηδάκης, δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί”. Όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης “δώσαμε παραπάνω συντάξεις το 2020, έγιναν 1εκ 700.000 ψηφιακές συναλλαγές στον ΕΦΚΑ” και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο σπάζοντας γραφειοκρατικά δεσμά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *