Thursday , 25 April 2024

«Έρχονται» σχολές εκπαίδευσης ανέργων στους δήμους

Του Γ. Κατσιάνη

Πρίν από τέσσερις μήνες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Σίμος Διαμαντίδης (φωτογραφία) ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Μετά απο συνεννόηση με επιχειρήσεις -μέλη του ΣΕΒΕ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ο κ. Διαμαντίδης προχωρά ακόμα ένα βήμα με την λειτουργία σχολών σε κάθε δήμο της χώρας, στις οποίες άτομα που αναζητούν δουλειά θα εκπαιδεύονται για να ενταχθούν στον εργασιακό περιβάλλον.

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο ζητήσαμε απο τα μέλη μας να καταγράψουν τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό. Από τα 700 μέλη, ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής περισσότερες απο 100 επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους. Καταγράφουμε τις ειδικότητες που θέλουν. Αυτό θα γίνει σε κάθε επιχείρηση της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα γνωρίζουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

«Κατόπιν συνεννόησης με την Κεντρική Ένωση Δήμων, θα αρχίσει η λειτουργία σχολών σε κάθε δήμο της χώρας για την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων. Σκοπός είναι όσοι εκπαιδευτούν να απορροφηθούν στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό άμεσα. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται ωστόσο υπάρχει περιθώριο χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ εφαρμόζει την συγκεκριμένη πρακτική στην επιχείρηση του “Δίοπας Α.Ε.”, εδώ και τέσσερα χρόνια,εκπαιδεύοντας το εργατικό δυναμικό στην κατασκευή διχτυών για ιχθυοκαλλιέργειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *