Saturday , 20 April 2024

Έρχονται τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους

Την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους ανέργους να ασχοληθούν με το επιχειρείν, δίνουν νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο προγράμματα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξη νέων ως και 29 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Καραμπέρης, το ύψος της επιδότησης φτάνει ως και τις 18.000 ευρώ.

“Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο σε απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσο και σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας ως και 29 ετών”, τόνισε ο κ. Καραμπέρης.

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΕΔ προωθεί την πρόσληψη άλλων 3.000 νέων σε φορείς του δημοσίου.

“Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέους ως και 29 ετών ενώ η διάρκεια της σύμβασης των ωφελούμενων θα είναι 12 μήνες”, σημείωσε ο κ. Καραμπέρης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 70.000 ωφελούμενων του κατασκηνωτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ που δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να περάσουν για 15 ημέρες δωρεάν διακοπές, το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη συνολικά 11 προγράμματα του ΟΑΕΔ, με το σύνολο των ωφελούμενων ανέργων να ανέρχεται σε 90.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *