Friday , 19 April 2024

«Έρχονται» τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 2.550 άνεργους

Στα «σκαριά» βρίσκονται τρία νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα αναμένεται να τρέξουν από τον ερχόμενο μήνα και αφορούν 2.550 άνεργους διαφορετικών κατηγοριών και ειδικοτήτων.


Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά επιδότηση της απασχόλησης για 2.000 ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Το πρόγραμμα προβλέπει θέσεις πλήρους απασχόλησης με επιδότηση κατ’ αρχήν για ένα χρόνο με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες (δηλαδή προβλεπόμενη συνολική απασχόληση 24 μήνες).

Το πρόγραμμα θα ανοίξει για θέσεις σε δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα επιδοτεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως του ανώτατου ποσού των 600 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την επιδότηση της απασχόλησης σε θέσεις προεργασίας για 300 άνεργους, ηλικίας 18-30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Η αποζημίωση θα είναι ίση με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 650 ευρώ ενώ η επιδότηση του προγράμματος θα διαρκέσει επτά μήνες.

Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα αφορά την επιδότηση της απασχόλησης και το brain drain.
Οι ωφελούμενοι θα είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 22-39 ετών, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη Δυτική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα προβλέπει μεικτό μισθό 1.040 ευρώ για άνεργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και 990 ευρώ μεικτά για άνεργους τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *