Thursday , 25 April 2024

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια-Από αύριο οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στη χώρα, μετά την  άφιξη της πρώτης παρτίδας των 9.750 δόσεων της εταιρείας Pfizer-BioNTech.

Η πρεμιέρα της εμβολιαστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο, Ασκληπιείο).

Εκτός από το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, αύριο θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα  28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή των εμβολίων στα νοσοκομεία αναφοράς της περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των συγκεκριμένων νοσοκομείων την επομένη, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. 

Να σημειωθεί ότι ως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer-BioNTech των 83.850 δόσεων ενώ στόχος είναι μέχρι τέλος Ιανουαρίου να παραδοθούν 429.000 δόσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *