Friday , 29 March 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μανώλης

Σοκ στον πολιτικό και συνδικαλιστικό κόσμο προκάλεσε η θλιβερή είδηση του θανάτου του Γιάννη Μανώλη ο οποίος έφυγε σήμερα ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 69 χρόνων.

Ο Γιάννης Μανώλης υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ διετέλεσε και βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα το πρωί είχε πάει για μπάνιο στη θάλασσα με φίλους του. Κάποια στιγμή αποχώρησε από την παρέα διότι όπως τους είπε δεν αισθανόταν καλά. Λίγη ώρα αργότερα ένας περαστικός τον είδε πεσμένο μπροστά στο αυτοκίνητό του. Κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Από το 1995-1997 ο Γιάννης Μανώλης υπήρξε αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Το 1998–2004 μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 1998 έως το 2004 Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε.

Το 2004 εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ., το ίδιο και το 2007. Το 2012 αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε. Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννη Μανώλη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία. «Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.Κ

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του Γιάννη Μανώλη, ενός ανθρώπου που έδωσε σκληρές μάχες και υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον κόσμο της μισθωτής εργασίας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και της ΔΑΚΕ», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και προσθέτει: «Ο Γιάννης έχει αφήσει ανεξίτηλο και ισχυρό το αποτύπωμά του σε νικηφόρους αγώνες των Συνδικάτων για ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, πιστός πάντα στις αρχές και τις αξίες του, που ακολουθούσε απαρέγκλιτα, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Τιμούσε τους εργαζόμενους και τιμήθηκε επάξια από αυτούς με την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *