Friday , 19 April 2024

«Έφυγε» η… βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll Τίνα Τάρνερ

Η θρυλική τραγουδίστρια Τίνα Τάρνερ (Tina Turner) πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από μακρά ασθένεια, και πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τα τραγούδια που «έντυσε» με τη μοναδική φωνή της.
«Η Τίνα Τάρνερ (Tina Turner), η ‘βασίλισσα του Rock’n Roll’ πέθανε ήσυχα σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στο Kusnacht, κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπός της Μπέρναρντ Ντόχερτι.

Πέντε μήνες μετά το θάνατο του γιου της
Η Τίνα Τάρνερ (Tina Turner) «έφυγε» μόλις πέντε μήνες μετά τον θάνατο του γιου της, Ρόνι. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο Κρεγκ, είχε αυτοκτονήσει με όπλο μέσα στο σπίτι του, τον Ιούλιο του 2018, σε ηλικία 59 ετών. Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, βίωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής της: Ο Ρόνι βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είχε πρωταγωνιστήσει με τη μητέρα του στη βιογραφική ταινία “What’s Love Got To Do With It”, το 1993, η οποία αφηγούνταν την ιστορία της ζωής της διάσημης τραγουδίστριας.

Η ανάρτησή της
Η πρωταγωνίστρια του Rock ‘n’ Roll, Tina Turner, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram σχετικά με τη νεφρική της ανεπάρκεια δύο μήνες πριν από τον πρόωρο θάνατό της – καθώς ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της έδινε φόρο τιμής. Η Turner μίλησε για τους αγώνες της για την υγεία της την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού στις 9 Μαρτίου, αποκαλύπτοντας ότι έθεσε τον εαυτό της σε «σοβαρό κίνδυνο» μη λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη διάγνωση υπέρτασης του 1978. «Τα νεφρά μου είναι θύματα του ότι δεν συνειδητοποιώ ότι η υπέρτασή μου έπρεπε να αντιμετωπιστεί με συμβατική ιατρική», έγραψε η Turner. «Έβαλα τον εαυτό μου σε μεγάλο κίνδυνο αρνούμενη να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα ότι χρειάζομαι καθημερινή, δια βίου θεραπεία με φάρμακα».

Τα βραβεία και οι επιτυχίες της
Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «What’s Love Got to Do with It» και «(Simply) The Best». Έγινε ευρέως γνωστή και τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy, καθώς και τρία Grammy Hall of Fame Awards και ένα Grammy Lifetime Achievement Award. Το 2000 η Τίνα Τάρνερ έγινε η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες συναυλίες μέσα σε έναν χρόνο, μεταξύ των οποίων 25 συναυλίες στην Wembley Arena και 5 συναυλίες στο Wembley Stadium (τρεις το 1996 και δυο το 2000). Η τελευταία της συναυλία ήταν στο Σέφιλντ το 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *