Tuesday , 23 April 2024

“Έφυγε” η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλσα (Ελισάβετ) Παπαδημητρίου.

Είχε γεννηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 1942 στο Ναύπλιο και ήταν κόρη του δικηγόρου και υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στις ΗΠΑ. Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1993 και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης. Αλλά και μία επιστήμονα, που συνδύαζε το πλήθος των γνώσεών της με την πληθωρικότητα του χαρακτήρα της. Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης και ένα μεγάλο χαμόγελο» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης “σε όλη τη γόνιμη πορεία της στα κοινά, η Έλσα έβαζε πρώτα το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου. Χωρίς εκπτώσεις σε ό,τι πίστευε, αλλά με ευθύνη εθνική στην κάθε πράξη της. Με αταλάντευτη συνέπεια, αλλά και διάθεση ενωτική. Στις θέσεις της αιρετική και στα σπουδαία συναινετική. Διέθετε, με άλλα λόγια, όλα εκείνα τα στοιχεία που για καιρό τής προσέφεραν την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Και που σήμερα κάνουν την απουσία της ακόμη πιο έντονη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *