Thursday , 28 March 2024

“Έφυγε” και ο Σταμάτης Κόκκοτας

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκκοτας, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Σταμάτης Κόκκοτας, ένας από τους τελευταίους “σερ” της πίστας, είχες γεννηθεί στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Ο πατέρας του ήταν γιατρός αλλά τον έχασε όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί. Μεγάλωσε με την μητέρα του και τα έξι αδέρφια του και σε ηλικία 15 ετών, τού έκαναν δώρο μία κιθάρα και τότε κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική.

Στη δεκαετία του ’60 πήγε στην εκπομπή για νέα ταλέντα της κρατικής τηλεόρασης μαζί με δύο φίλους του και παρουσίασαν το τρίο Μπραζίλ. Ξεχώρισε αμέσως, αλλά η οικογένειά του τον έστειλε στο Παρίσι για σπουδές. Εκεί δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, γνωρίστηκε με τον Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος και ανακάλυψε το ταλέντο του, τον έπεισε να επιστρέψει στη χώρα μας και τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Είχε μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *