Friday , 26 April 2024

“Έφυγε” ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ρόμπερτ Ουίλιαμς, μετά από δύσκολη μάχη για την υγεία του που έδινε από τον περασμένο Μάρτιο.

Τον θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη γνωστοποίησε η τραγουδίστρια και φίλη του Μπέσυ Αργυράκη, με την οποία είχαν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, η οποία έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης…Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα..». Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς “έφυγε” έχοντας δίπλα του τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα και τη σύζυγό του, Αμαλία Δημητριάδη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με την Μπέσυ Αργυράκη, την (επίσης εκλιπούσα) Μαριάνα Τόλλη και τον Πασχάλη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 με το τραγούδι “Μάθημα Σολφέζ”, κατακτώντας την πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο “Robert Williams”. To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ», ενώ μεταξύ άλλων είχε γράψει το τραγούδι των τίτλων έναρξης («Μες στην προσευχή μου») της τηλεοπτικής σειράς «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, όπως και άλλα τραγούδια και μουσική για την ίδια σειρά, καθώς επίσης ήταν και ο δημιουργός (μουσική και στίχοι) του ύμνου της Νέας Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *