Thursday , 18 April 2024

«Ήρθαν για να μείνουν η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία», σύμφωνα με τον Senior Account Manager Δημοσίου Τομέα της Cisco Ελλάδος, Νίκο Λαμπρογεώργο

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία θα παραμείνουν και στην μετά Covid-19 εποχή, εξέφρασε ο Senior  Account  Manager Δημοσίου Τομέα της Cisco Ελλάδος, Νίκος Λαμπρογεώργος. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο κ. Λαμπρογεώργος τόνισε πως μέσω της πλατφόρμας Webex της Cisco, γίνονται καθημερινά μαθήματα σε περισσότερες από 300.000 τάξεις.

«Θεωρώ λοιπόν ότι περνάμε στην εποχή του hybrid learning, δηλαδή της υβριδικής εκπαίδευσης. Αν για κάποιο λόγο, κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτής δεν μπορούν να είναι στην τάξη, άνετα μπορούν να απουσιάζουν, χωρίς να χάσουν τίποτα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορεί να είναι στο σπίτι του (ο μαθητής) και να συμμετέχει σε μία τάξη ή μπορεί να είναι στο σπίτι του και να κάνει μάθημα (ο καθηγητής). Άρα, η υβριδική εκπαίδευση ήρθε για να μείνει», υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι τον Δεκέμβριο, επισκέφτηκαν την πλατφόρμα Webex 99 εκατ. μαθητές! 

«Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την hybrid workplace (υβριδική εργασία ή τηλεργασία) καθώς με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται ώρες εργασίας, διότι θα είσαι στο σπίτι σου αντί στο πήγαινε-έλα για να πας στη δουλειά σου», σημείωσε ο κ. Λαμπρογεώργος και υπογράμμισε πως «οι εταιρίες θα πρέπει να χτίσουν το μοντέλο όπου ο εργαζόμενος θα είναι στο σπίτι του».

Αν και τόνισε πως έγιναν πολλά σημαντικά βήματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το τελευταίο διάστημα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Cisco τάχτηκε υπέρ του εκσυγχρονισμού των ψηφιακών υποδομών.

«Σαφώς, όταν θα έχουμε πιο γρήγορο διαδίκτυο (5G), πολλές υπηρεσίες θα παρέχονται πιο γρήγορα. Όταν θα έρθει το 5G, θα κουβαλήσει μαζί του καινούργιες ιδέες και υπηρεσίες. Είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε  ένα ασφαλές και γρήγορο διαδίκτυο, όσον δυνατόν περισσότερο διαδεδομένο στη χώρα μας. Αυτό θα βοηθήσει πολλούς να εργαστούν από τις περιφέρειες τους, καθώς θα μπορούν να δημιουργήσουν την επιχείρηση και το e-shop τους, στον τόπο καταγωγής τους,  αλλάζοντας ουσιαστικά τον χάρτη εργασίας», επισήμανε.

Όλη η συνέντευξη του κ. Λαμπρογεώργου στην «Έξυπνη Οικονομία» εδώ  Έξυπνη Οικονομία -25η (TV100-090321) – YouTube             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *