Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), της μεγαλύτερης Ένωσης γιατρών της χώρας, έχασε τις εκλογές στο σωματείο της, έπειτα από 12 χρόνια κατά τα οποία βρισκόταν στο «τιμόνι» της Ένωσης. Η λοιμωξιολόγος εκλεγόταν πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από το 2013 και ήταν ανελλιπώς στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης από το 2002.
Οι εκλογές
Ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά μετά από σχεδόν 25 χρόνια συνεχόμενης εκλογικής επιτυχίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ΔΗΠΑΚ, η παράταξη του ΚΚΕ, που βγήκε πρώτη στην κάλπη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 γιατροί και τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν 1.550 ψήφους στη ΔΗΠΑΚ, 1.250 ψήφους στη ΔΗΚΝΙ της Ματίνας Παγώνη και 1.087 ψήφους στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχαιρεσίες του 2022, η παράταξη της Ματίνας Παγώνη, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, είχε καταλάβει την πρώτη θέση με ποσοστό 29,96% και 1.261 ψήφους, η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 27,9% με 1.174 ψήφους και ακολουθούσαν το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 17,2% και 724 ψήφους, το Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) με 9,38% και 395 ψήφους, η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) με 8,27% και 346 ψήφους.
Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ
«Ένα μήνα μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη που συγκλόνισαν τη χώρα, οι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής με την ψήφο τους έδωσαν περήφανη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Εμπορίου Υγείας αναδεικνύοντας την ΔΗΠΑΚ πρώτη δύναμη. Αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ανήκει σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα στους νέους που παλεύουν καθημερινά να προσφέρουν στους ασθενείς ενάντια στην βαρβαρότητα που γεννά η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της εμπορευματοποίησης και του κυνισμού της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας».