Tuesday , 23 April 2024

Αγορά Καλαμαριάς: “Ο θάνατος του εμποράκου” – “Πόλεμος” των αλυσίδων ψιλικών-mini market

«Ο θάνατος του εμποράκου»: Εκτός από τίτλο του γνωστού θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ είναι ο τίτλος που δυστυχώς «ταιριάζει γάντι» στις περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή της Καλαμαριάς, όπως και στις αγορές πλήθους άλλων ελληνικών πόλεων, όπου προϊούσης της πανδημίας του covid-19 και των συνακόλουθων lockdowns κλείνουν ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα και οι ίδιοι χώροι εάν ξαναλειτουργήσουν μετατρέπονται κατά κανόνα σε καφέ και πλέον σε νέου τύπου ψιλικατζίδικα.

Αν και είναι η πιο «δυνατή» από τις περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης η αγορά της Καλαμαριάς, όπως έχει δημοσιεύσει από τον Αύγουστο το Thesseconomy.gr, μετρά τους τελευταίους μήνες ουκ ολίγα νέα λουκέτα σε καταστήματα ένδυσης-ιδιαίτερα παιδικής ένδυσης, υπόδησης, ακόμη όμως και τροφίμων-εστίασης, τα οποία εάν και όταν ξαναλειτουργούν μετατρέπονται κατά κανόνα σε χώρους πώλησης ψιλικών ειδών ή καφέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πολύ πρόσφατη λειτουργία καταστήματος ψιλικών ειδών γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ψιλικών-mini market στο γωνιακό κατάστημα-“φιλέτο” στο κέντρο του πεζοδρόμου της Καλαμαριάς, που λειτουργούσε μέχρι πριν μερικούς μήνες ως ψητοπωλείο «Σολομωνίδη» (σ.σ. και παλαιότερα ως καφέ-brasserie και ακόμη πιο παλιά ως κατάστημα υποδημάτων), ενώ και το πρώην κατάστημα υποδημάτων «Migato» στην Πασσαλίδη, που έβαλε λουκέτο τον Αύγουστο τίθεται προσεχώς σε λειτουργία ως κατάστημα ψιλικών-mini market ανταγωνίστριας αλυσίδας  της προαναφερόμενης. Άλλη αλυσίδα ψιλικών, εξάλλου, έχει τοποθετηθεί προ πολλού σε κεντρικό επίσης σημείο κοντά στον πεζόδρομο, στη συμβολή σχεδόν της Πόντου με τη Μεταμορφώσεως.

Στο μεταξύ άλλα δυο καταστήματα ένδυσης έχουν βάλει πρόσφατα λουκέτο στο κεντρικό μέρος του πεζοδρόμου της Καλαμαριάς (σ.σ. το τμήμα από τη Μεταμορφώσεως μέχρι την Πασσαλίδη), άλλο ένα κατάστημα ανδρικής ένδυσης στην Πασσαλίδη έχει αναρτήσει ταμπέλα ότι ξεπουλάει επειδή κλείνει και μόνο ένα άλλο κατάστημα ένδυσης στον πεζόδρομο, που είχε κλείσει προ μερικών μηνών, ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει και πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *