Του Γ.Κατσιάνη
Τον Σεπτέμβριο του 2025, υπουργός μου είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να πάει σε πρόωρες εκλογές, λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
“Ο σχεδιασμός είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας για να ανακάμψει η κυβέρνηση”, δήλωσε.
Στις αρχές του 2026, οι αγροτικές κινητοποιήσεις φαίνεται ότι εξελίσσονται στο μεγάλο “αγκάθι” της κυβέρνησης.
Γιατί;
Καταρχήν, 36 ημέρες μετά, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εξακολουθεί να υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.
Στο πρόσωπο των αγροτών, πολλοί επαγγελματίες διαφόρων κλάδων βλέπουν τον εαυτό τους, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης ενάντια στην δήθεν αναπτυξιακή πολιτική των φόρων και της ακρίβειας.
Επιπλέον, ο Έλληνας πολίτης έχει καταλάβει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αντί να δίνει λύσει, προσθέτει προβλήματα στους πολίτες.
Άλλωστε, το τελευταίο φιάσκο του FIR Αθηνών δείχνει τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο οι κρατούντες αντιμετωπίζουν τα ζητήματα ασφάλειας στην εναέρια κυκλοφορία και όχι μόνο.
Σε αυτό, προσθέστε και την έλλειψη ασφάλειας στο σιδηρόδρομο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
Συνεπώς, η φθορά είναι αναμφισβήτητη για μια κυβέρνηση με επταετή θητεία, χωρίς να χρειάζεται η αντιπολίτευση να κάνει τόσα όσα η κυβέρνηση έχει καταφέρει με τις ατυχείς της επιλογές.
Θεωρώ λοιπόν ότι τις επόμενες ημέρες, η πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με ορίζοντα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Οι πιθανότητες δεν είναι ελάχιστες αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι κάθε ημέρα που περνάει, μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση και προσθετικά για όσους αποζητούν μια αλλαγή στον τόπο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν και άρχισαν να εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο.
Άλλωστε, “ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει και ότι γυρίζει, σταματά” που λέει και το γνωστό άσμα.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
