Wednesday , 28 October 2026

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Με το βλέμμα στη Νίκαια για την πανελλαδική συνέλευση – Τί γίνεται στα μπλόκα

Στις 13.00 μ.μ. σήμερα, Σάββατο, πραγματοποιείται στη Νίκαια Λάρισας η νέα πανελλαδική σύσκεψη με εκπροσώπους από τ’ αγροτικά μπλόκα όπου θα καθοριστεί η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Η επιτροπή θα συγκροτηθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, γεωργούς και κτηνοτρόφους, χωρίς τη συμμετοχή των μπλόκων που είχαν εξαρχής ταχθεί υπέρ του άμεσου διαλόγου.

Πού άνοιξαν τα μπλόκα
Τα τρακτέρ έχουν αποσυρθεί από πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Στα Μάλγαρα παραμένουν ανοιχτά δύο ρεύματα κυκλοφορίας προς Αθήνα και τρία προς Θεσσαλονίκη. Από χθες το απόγευμα άνοιξαν τα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλονίκης, στη Χαλκηδόνα και στο Δερβένι. Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι και στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Σιάτιστας, όπου είχε προηγουμένως διακοπεί η κυκλοφορία. Στη Νίκαια τα τρακτέρ έχουν αποχωρήσει από τις σήραγγες των Τεμπών και έχουν μετακινηθεί στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγάλος αριθμός των τρακτέρ -περίπου 1.500 με 2.000- που βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Λάρισας με την κίνηση να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων. Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου οι αγρότες τηρούν πιο σκληρή στάση και τα βαρέα οχήματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παράκαμψη.

Στα τελωνεία
Στην Εγνατία Οδό τα μπλόκα άνοιξαν σταδιακά από χθες το βράδυ και στον Προμαχώνα με το τελωνείο να λειτουργεί κανονικά. Προβλήματα εξακολουθούν να καταγράφονται στο τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια ενώ άνοιξαν σήμερα το πρωί τα τελωνεία της Νίκης και των Κήπων.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πιο… φωτεινός από σήμερα ο Λευκός Πύργος – Τί ώρα η τελετή φωτισμού ανάδειξης του μνημείου

Σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, θα γίνει πιο… …