Saturday , 20 April 2024

Αγωνιστικό «ραντεβού» έξω από το υπουργείο Οικονομικών δίνουν την Πέμπτη 4 Μαρτίου οι ιδιοκτήτες ταξί

Του Γ. Κατσιάνη

Πληθαίνουν με την πάροδο του χρόνου οι αντιδράσεις επαγγελματιών, σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που παρέχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έτσι, μετά τους επαγγελματίες της εστίασης και τους ξεναγούς, σειρά έχουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 11 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου.

Αφορμή για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στάθηκε η άρνηση της κυβέρνησης να μην “παράσχει καμιά άλλη οικονομική ενίσχυση στον κλάδο μας, πέρα από αυτή που προβλέπεται από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής”.

“Η άδικη αντιμετώπιση του κλάδου μας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη. Η εμμονή του υπουργείου στην επιστρεπτέα προκαταβολή ως βασικό -και μοναδικό -συστατικό της ενίσχυσης, είναι απόδειξη πλέον ότι η επιβίωση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει”, τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Στόχος της διοίκησης της ομοσπονδίας είναι η πραγματοποίηση συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *