Saturday , 27 April 2024

Αδιαφορία για τα κοιμητήρια της Κατερίνης καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα κοιμητήρια Κατερίνης. Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης Νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους “η σημερινή εικόνα των νέων κοιμητηρίων της πόλης μας αποδεικνύει πως η Δημοτική μας Αρχή, δυστυχώς διαχρονικά, έχει εγκαταλείψει στην τύχη του έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αδιαφορώντας παντελώς για την αισθητική και την λειτουργικότητά του, αφού  περιορίζει τον ρόλο της μόνο στην είσπραξη τελών για έναν «αποθηκευτικό» χώρο. Από μόνες τους οι εικόνες της εισόδου και του εγκαταλελειμμένου κτιρίου μαρτυρούν πως η διοικούσα αρχή, εδώ και χρόνια τώρα, απαξιώνει τους νεκρούς της πόλης της και αδιαφορεί για το δικαίωμα των πολιτών να πενθούν τους νεκρούς τους μέσα σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Η εθελοντική ομάδα δράσης νομού Πιερίας καλεί τη νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να θέσει τα κοιμητήρια σε πρώτη προτεραιότητα και να τα αντιμετωπίσει ως σύμβολο και εξέχον χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας της πόλης. Προτρέπει δε, τους επικεφαλής της δημοτικής αρχής να αναλογιστούν  ότι είμαστε περαστικοί στον τόπο και στο χρόνο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *