Friday , 26 April 2024

Αδ. Γεωργιάδης: “Δεν φοβόμαστε τον Ερντογάν. Είμαστε αποφασισμένοι”

Για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ συνέστησε ψυχραιμία και να συνεχιστεί η ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών με δύναμη και αποφασιστικότητα. Όπως τόνισε ” είναι βέβαιο, ότι ο κ. Ερντογάν αν θεωρήσει ότι προτιθέμεθα να δειλιάσουμε ή ότι φοβόμαστε την Τουρκία θα τα κάνει χειρότερα. Έτσι μας δοκίμασε στον Έβρο με την εισβολή των λαθρομεταναστών, όπου πίστευε ότι η Ελλάδα θα φοβηθεί, έφαγε το χαστούκι του και έγινε αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι “ο Ερντογάν πρέπει να ξέρει ότι βεβαίως μπορεί να μας προσβάλει, να μας πληγώνει, είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή δεν προσβάλει μόνο την Ελλάδα, είναι μια απόφαση για να δείξει στην Δύση ότι δεν την υπολογίζει. Μπορεί μεν η Μέρκελ να μη μίλησε, έβγαλε σκληρή ανακοίνωση η γερμανική κυβέρνηση, μπορεί να μη μίλησε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ αλλά έκανε πολύ σκληρή δήλωση στην αμερικάνικη γερουσία” ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι “η Ελλάδα είναι δυνατή, δεν φοβόμαστε τον Ερντογάν και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Και αν ο κ. Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ως προς την ουσία είναι αίσχος η απόφαση αυτή και ασφαλώς οι σχέσεις ελληνικού λαού και Τουρκίας μετά από αυτή την απόφαση δεν μπορεί να είναι ίδιες με πριν” επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *