Thursday , 28 March 2024

Αδ.Γεωργιάδης: “Μετά τα εποχικά θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ανθοπωλεία”

Εκατόν δέκα καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, που είναι αμιγώς εποχικά με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Απηύθυνε έκκληση μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού, να γίνει σωστή διαχείριση της εικόνας με ευθύνη να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις τα μέτρα. Διαφορετικά όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Για την εστίαση είπε ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Όπως είπε “τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο”. Σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης θα είναι για όλη της του ζωή. Για τον λόγο αυτό όπως είπε, πρέπει να δοθεί μια διέξοδος για να μη μείνουν στις αποθήκες, ενώ να κινηθεί και η χονδρική.

Διαμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Απέφυγε ς να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *