Thursday , 28 March 2024

Αδ.Γεωργιάδης: “Να είναι ήσυχος ο κόσμος της αγοράς. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστραφεί – Θα εξεταστεί ένα μερικό άνοιγμα της αγοράς τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου”

Σοφία Ξανθοπούλου

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και ανάλογα με το τι θα δείξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενδεχομένως να αποφασιστεί ένα μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη στην εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.

“Βρισκόμαστε σε μια περίεργη στιγμή. Φαίνεται στην Ελλάδα ότι υποχωρεί η πανδημία και να έχει έξαρση στην Ευρώπη. Πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα για οποιοδήποτε άνοιγμα. Στέλνω μήνυμα στον κόσμο της αγοράς, ότι θα έχουμε ένα μερικό άνοιγμα της οικονομίας αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν. Να είναι ήσυχος ο κόσμος της αγοράς. Δε θα αφήσουμε κανέναν να καταστραφεί. Έχει μεγάλη σημασία να δείξει και η Ευρώπη μια θετική στάση. Φαντάζεστε όμως τι θα γινόταν αν δεν είμασταν στην Ευρώπη; Τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για ένα μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε ως “απίστευτη νίκη” το εμβόλιο απέναντι στον ιό και αναφέρθηκε σε όσους προωθούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό. “Είναι παράλογο, άνθρωποι που δεν είναι επιστήμονες να εμποδίζουν τους άλλους να εμβολιαστούν” επεσήμανε,

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση είπε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. “Ο κ. Τσιπρας αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του. Βρέθηκε σε μια αμηχανία. Πήραμε τις ίδιες δόσεις εμβολίου με όλους τους άλλους. Η αντιπολίτευση που ασκήθηκε στο δεύτερο μέρος της πανδημίας αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ”. σχολίασε .

Σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παραδέχθηκε ότι δεν τα έκανε όλα τέλεια η κυβέρνηση. “Όλες οι χώρες της Ευρώπης είχαν τα ίδια προβλήματα. Είναι μια συμφορά. Τι να κάνουμε; Εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι το λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να γίνει νωρίτερα”.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του περί του χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων. “Οι δηλώσεις μου για “τον χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων’ παρερμηνεύτηκαν. Αναφέρθηκα στο θετικό χαρακτήρα και ταμπεραμέντο των Θεσσαλονικέων. Το είπα για καλό και όχι για κακό” διευκρίνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *