Saturday , 25 May 2024

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Πέντε νέες αεροπορικές εταιρείες πρόσθεσαν τη Θεσσαλονίκη στον… χάρτη των πτήσεων τους- Οι νέες… αγορές

«Ενισχυμένο» με πέντε νέες αεροπορικές εταιρείες και με οκτώ νέες συνδέσεις υποδέχεται τη φετινή ανοιξιάτικη – θερινή σεζόν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Επισκέπτες από Αρμενία, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Λουξεμβούργο και από Ιρλανδία θα… προσγειώνονται με απευθείας πτήσεις στη μακεδονική γη.

Νέες «αγορές»
Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς αναδείχτηκε στα «2023 Airport Service Quality (ASQ) Awards», ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία των αεροδρομίων που εξυπηρετούν 5 – 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Μάλιστα πρώτη χρονιά αναδείχτηκε έως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης όσον αφορά το επίπεδο της καθαριότητάς του. Φέτος η Θεσσαλονίκη όσο και η ευρύτερη περιοχή θα υποδέχονται επισκέπτες το χρονικό διάστημα Απρίλιο-Οκτώβριο 2024 από αγορές όπως η Αρμενία, η Αυστρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία με απευθείας συνδέσεις σε αρκετές πόλεις όπου ενισχύθηκαν οι πτήσεις των εταιρειών ή εμφανίζονται για πρώτη φορά στο πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου «Μακεδονία», προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους κατοίκους να ταξιδεύουν προς τις αντίστοιχες περιοχές.

Νέες αεροπορικές εταιρείες
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της «Fraport Greece» του αεροδρομίου «Μακεδονία» για το καλοκαιρινό πρόγραμμα στο οποίο θα προστεθούν και επιπλέον δρομολόγια, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις αφορούν τις εξής χώρες και πόλεις:
– Απευθείας σύνδεση με την πρωτεύουσα της Αρμενίας, τη Γιερεβάν με τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της Aegean να ξεκινούν αρχές Ιουνίου μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου.
– Εκτός από τη Βιέννη, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης συνδέεται απευθείας με επιπλέον πόλεις της Αυστρίας. Ειδικότερα, από τις 24 Μαΐου αρχίζει η εβδομαδιαία πτήση από και προς το Ίνσμπρουκ. Από τις 5 Ιουλίου και κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται η πτήση της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Eurowings από και προς Σάλτζμπουργκ ενώ και από τέλη Απριλίου θα εκτελεστούν κάποια δρομολόγια της ίδιας αεροπορικής αλλά και της τσέχικης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Smartwings. Επίσης προσφέρει πτήσεις και προς την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, το Λιντς μέχρι και τέλη Μαΐου προς το παρόν.
– Στην Τσεχία και την πόλη Μπρνο θα εκτελεί ορισμένα δρομολόγια η Aegean από τις αρχές Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα τις ημέρες Τετάρτη και Σάββατο.
– Και φέτος η Θεσσαλονίκη συνδέεται με την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπενχάγη, αλλά και με την πόλη Μπιλούντ. Οι πτήσεις της Ryanair από και προς Κοπεγχάγη έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ από τέλη Ιουνίου θα προστεθούν και τα δρομολόγια της αεροπορικής SAS Scandinavian Airlines με διάρκεια ως και τα τέλη Οκτωβρίου. Από τέλη Μαΐου έως και τέλη Σεπτεμβρίου υπάρχει και η απευθείας σύνδεση με το Μπιλούντ που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από την αεροπορική AirSeven.
– Η νέα σύνδεση με τη Φινλανδία και την πρωτεύουσα της, το Ελσίνκι, γίνεται από τη Ryanair με τρεις πτήσεις από τις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη (02/04-22/10), Πέμπτη (04/07-29/08, 05/09-26/09) και Σάββατο (06/4-26/10).

Low cost πτήσεις, επιπλέον συνδέσεις
Όπως ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος, η ανάπτυξη του «Μακεδονία» συνεχίζεται με νέες συνδέσεις το καλοκαίρι αλλά και νέες αεροπορικές εταιρείες να «προσγειώνονται» στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζει να διατηρεί τις πολλαπλές αεροπορικές συνδέσεις του με τη Γερμανία και τις 11 πόλεις της, ενώ σε αυτές προστέθηκε και το Ανόβερο με νέες απευθείας πτήσεις από αρχές Απριλίου μέχρι και τέλη Οκτωβρίου. Ειδικότερα, Πέμπτη και Σάββατο με την Eurowings, κάθε Τρίτη και Παρασκευή με την Aegean.
– Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη (03/04-23/10) και Κυριακή (31/03-20/10) προσφέρει η Ryanair από και προς την Ιρλανδία και συγκεκριμένα, το Δουβλίνο.
– Αναφορικά με την Ιταλία, η Θεσσαλονίκη συνδέεται ήδη με Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Βενετία ενώ στο θερινό πρόγραμμα προστέθηκε το Μπάρι με πτήσεις κάθε Κυριακή -που θ’ αρχίσουν από τον Ιούλιο- και η Νάπολη με τρία εβδομαδιαία δρομολόγια από τη Ryanair.
– Τη δυνατότητα για ταξίδια από και προς το Λουξεμβούργο δίνεται και φέτος με την αεροπορική εταιρεία Luxair να πραγματοποιεί πτήσεις κάθε Τετάρτη με έναρξη την 1η Μαΐου 2024.
– Στα καλοκαιρινά δρομολόγια εντάχθηκε ξανά η σύνδεση με το Αϊντχόφεν της Ολλανδίας από τη Ryanair με πτήσεις κάθε Τετάρτη (31/03-20/10) και Κυριακή (03/04-23/10).
– Οι πτήσεις από και προς το Όσλο της Νορβηγίας ξεκινούν τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη και Σάββατο από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Norwegian Air Shuttle.
– Εκτός από Κρακοβία και Βαρσοβία της Πολωνίας με τις οποίες συνδέεται ήδη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν απευθείας πτήσεις από και προς τέσσερις επιπλέον πόλεις. Πιο αναλυτικά, τα δρομολόγια προς την πόλη Γκντανσκ κάνουν πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου κάθε Τετάρτη από την αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Enter Air. Η ίδια θα προσφέρει από αρχές Ιουνίου και κάθε Σάββατο πτήσεις προς την πόλη Πόζναν ενώ τα δρομολόγια ενισχύονται ήδη και από την Ryanair κάθε Κυριακή (31/03-20/10) και κάθε Τετάρτη (03/04-29/05 και 05/06-23/10).
Παράλληλα, η Sky Express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βρότσλαβ από τις 28 Μαΐου – 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη. Η πολωνική αεροπορική εταιρεία Buzz Air ενσωμάτωσε επίσης το «Μακεδονία» στο εαρινό της πρόγραμμα με δρομολόγια από και προς το Κατοβίτσε κάθε Τετάρτη και Σάββατο με έναρξη στις 18 Μαΐου ενώ στον ίδιο προορισμό θα πετά και η Smartwings Poland με πτήσεις από τις 25 Μαΐου κάθε Σάββατο και Κυριακή.
– Μια νέα αγορά άνοιξε ακόμη για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στη Σλοβακία, καθώς εκτός από τα δρομολόγια που εκτελούνται ήδη προς τη Μπρατισλάβα, η μαλτέζικη αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Air Horizont θα πετά από 18 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη από και προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, το Κόσιτσε.
– Στις 28 Ιουνίου ξεκινούν επίσης οι απευθείας πτήσεις προς τη Γενεύη της Ελβετίας με διάρκεια έως και 28 Αυγούστου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από την αεροπορική εταιρεία Swis. Σημειώνεται ότι πτήσεις εκτελούνται από τη Θεσσαλονίκη και προς τη Ζυρίχη οι οποίες συνεχίζονται τους θερινούς μήνες.
– Αναφορικά με το Ηνωμένο Βασίλειο, το εαρινό πρόγραμμα της Fraport, περιλαμβάνει απευθείας συνδέσεις με Εδιμβούργο από 2 Μαΐου έως και 10 Οκτωβρίου κάθε Πέμπτη, με Νιούκασλ από 1 Μαΐου έως και 2 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη, με την πόλη Λιντς από 7 Μαΐου έως και 8 Οκτωβρίου κάθε Τρίτη από την βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2.com. Επιπλέον, από 1η Απριλίου αρχίζουν τα καθημερινά σχεδόν δρομολόγια από και προς το Μάντσεστερ από τις εταιρείες Jet2.com, Easy Jet και TUI Airwais.
Από αρχές Μαΐου η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακόμη με το Μπέρμιγχαμ κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή ενώ με το Μπρίστολ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με πτήσεις των εταιρειών TUI Airwais και Jet2.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *