Friday , 19 April 2024

Αιδηψός: “Άνοιγμα” στη Βόρεια Ελλάδα επιχειρούν από κοινού ο Δήμος Ιστιαίας και η Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Βορείου Ελλάδος επιχειρεί ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με στόχο να καταστήσει γνωστό τον προορισμό της Βορείου Εύβοιας ευρύτερα γνωστό.

Σε δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και η Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στο τουριστικό κοινό της Βορείου Ελλάδος να επισκεφθεί την περιοχή της Αιδηψού, και κατ΄ επέκταση της Βορείου Εύβοιας, με τις απαράμιλλες ομορφιές τα μοναδικά εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα και τις Value for Money υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πέραν του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρή Ρουμελιώτη παρευρέθησαν, η κα Λεμονιά Μουλά αρμόδια για θέματα Τουρισμού Πολιτισμού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης κ. Λεωνίδας Κούτσικας.

Ο προορισμός

Με 2,5 ώρες περίπου απόσταση από την Θεσσαλονίκη τα Λουτρά Αιδηψού, όπου βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια, είναι γνωστά για τα ιαματικά νερά και τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας από εξειδικευμένο προσωπικό και ποιοτική φιλοξενία στα ξενοδοχεία (όλων των κατηγοριών, από 2 έως και 5 αστέρων) της περιοχής και να γευθούν την τοπική κουζίνα και τους θαλασσινούς μεζέδες στα γύρω χωριουδάκια και τα παραθαλάσσια ουζερί.

Στη Βόρεια Εύβοια προσφέρονται όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς υπάρχουν πολύ γνωστά μοναστήρια (Αγ. Ιωάννης Ρώσσος, Όσιος Δαυίδ κ.α.), επισκέψιμα οινοποιία, τυροκομεία, τα παγκοσμίως γνωστά σύκα Ταξιάρχη, χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία, κέντρο ιππασίας, αρχαιολογικοί χώροι, κέντρο θαλάσσιων σπορ και, φυσικά, αμέτρητες οργανωμένες και μη παραλίες.

Εν κατακλείδι, μπορεί να πει κανείς ότι τα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν το τουριστικό κέντρο της Βορείου Εύβοιας και δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει τις διακοπές του εξορμώντας στα κοντινά παραθαλάσσια αλλά και ορεινά χωριουδάκια.

Η πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς: «Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού διαθέτει ένα μοναδικό γεωμορφολογικό ανάγλυφο και ένα πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο για κάθε ταξιδιώτη που θα θελήσει να τον επισκεφθεί.Οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή ικανοποιούν κάθε γενικό και ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν τόπο που μπορεί και θέλει να κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Με βασικό σημείο αναφοράς την πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, την Αιδηψό. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα ήταν πάντα για εμάς ένας τόπος με τον οποίο είχαμε και έχουμε άμεση σχέση και συνεχή επαφή. Στην συνάντηση αυτή σκοπός μας είναι να επανασυστήσουμε την Αιδηψό και τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ως τον ιδανικό τουριστικό, αθλητικό, πολιτιστικό-ιστορικό και εναλλακτικό προορισμό όλων.»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης επισημαίνει σχετικά: «Η Αιδηψόςείναι παγκοσμίως γνωστή για τα ιαματικά της νερά, έναν φυσικό πλούτο, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσειστιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Είναι το τουριστικό κέντρο της βορείου Εύβοιας και προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού μεσημαντικότερη αυτή του ιαματικού. Το φετινό καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας όπως είναι το Evia film project από το κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ο κολυμβητικός μαραθώνιος του Αρτεμισίου. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής σεζόν απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος να επιλέξει την Αιδηψό για τις καλοκαιρινές του διακοπές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *