Sunday , 14 July 2024

Ακυρώσεις στη Μύκονο – “Καταστροφική η απόφαση” δηλώνουν οι επαγγελματίες εστίασης-διασκέδασης και ζητούν άρση του τοπικού lockdown

Για “βροχή” ακυρώσεων μετά την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα (τοπικό lockdown) στη Μύκονο κάνουν λόγο οι κάτοικοι του νησιού, ενώ καταστροφική χαρακτηρίζει την απόφαση το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο γ.γ. του Σωματείου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση της Κυβέρνησης καταστροφική, υποστηρίζοντας πως αναιρεί τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη ότι δεν θα υπάρξει ξανά γενικό lockdown και ότι δίνει το μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα, όπως και ότι πρέπει να διευκρινιστεί εάν τα ποσοστά που ανακοινώνονται βασίζονται σε αναγωγές επί του πραγματικού πληθυσμού του νησιού, που επί του παρόντος είναι 170.000 λόγω του τουρισμού, ή επί του μόνιμου πληθυσμού που δεν ξεπερνά τις 10.000 άτομα, όπως φαίνεται ότι γίνεται, και ζήτησε την άρση του lockdown. Όπως ανέφερε, επίσης, υπάρχουν ήδη πολλές ακυρώσεις κρατήσεων λόγω της επιβολής των εν λόγω μέτρων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ και η απαγόρευση της μουσικής, καθώς η Μύκονος είναι τουριστικός προορισμός για διασκέδαση. Παράλληλα ο γ.γ. του Σωματείου έκανε λόγο για ελλιπείς ελέγχους σε αεροδρόμια και λιμάνια και για πολύ καθυστερημένη νομοθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης ενάντια στα κορνοπάρτικαι πρότεινε προς την Κυβέρνηση να αλλάξει τις οδηγίες και οι τουρίστες να πρέπει να ανανεώνουν το green pass με επαναλαμβανόμενα τεστ ανά 72 ώρες.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, με κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης τνίζουν πως “ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς” και ζητούν να τηρηθεί άμεσα “η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα”.

Ακολουθεί τοπλήρεςκείμενοτηςανακοίνωσης:

Από το «Δόξα ο Θεός στο Βοήθα Παναγιά»

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά στους επαγγελματίες της Μυκόνου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης- μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλάει αμείλικτα για εμάς, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας- έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και δυστυχώς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Είχε πει χαρακτηριστικά «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Και αντ’ αυτού ανακοινώνεται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων, εν μία νυκτί.

Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση ( προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις που θα επιφέρει), χτυπώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας.

Για μία ακόμη φορά θα προτείνουμε, όπως κάναμε εξ’ αρχής, αλλά υιοθετούνται με καθυστέρηση όλες οι προτάσεις μας:

  1. Να τηρηθεί η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και να μην περιοριστούν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων
  2. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό ( αν και η Μύκονος έχεις το ποιο υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Να καλυφθούν νομικά οι επιχειρήσεις που δεν θα συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους.
  3. Οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, χωρίς εκπτώσεις ( δηλαδή με μουσική) και χρονικούς περιορισμούς.
  4. Οι ανεμβολίαστοι να ανανεώνουν με rapid ή pcr την υγιεινομική τους κάλυψη ανά 72 ώρες για να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα όσων δεν νοσούν.
  5. Να συνυπολογιστεί για την εξαγωγή των στατιστικών δεδομένων ότι στο νησί βρίσκονται γύρω στους 200.000 κάτοικοι και τουρίστες ( εύκολα από αφίξεις – αναχωρήσεις πλοίων και αεροπλάνων εξάγονται οι αριθμοί) και να μην ανάγονται επί των 10.000 κατοίκων τα ημερήσια κρούσματα καθώς ο αριθμός επί των 100.000 είναι πλασματικά υπερπολλαπλάσιος.
  6. Να αφαιρούνται από τα κρούσματα που εντοπίζονται στο Διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου, όσοι προέρχονται από διπλανά νησιά που απλώς χρησιμοποιούν την Μύκονο ως ενδιάμεσο σταθμό για αναχώρηση ή άφιξη.
  7. Να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Έχουμε υποστεί πολλά!

Ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς.

Άμεσα να τηρηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα.

Το ΔΣ του ΣΕΔΕΜ

Το Δ.Σ του ΣΕΕΧΩΜ“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *