Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα κι εκτελούσε πτήση τσάρτερ συνετρίβη χθες, Πέμπτη, στη Δυτική Αλάσκα, κοντά σε απομακρυσμένο σημείο ραντάρ, σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο. Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από τον αμερικανικό στρατό. Ο επικεφαλής της περιφέρειας Αλάσκας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) Κλιντ Τζόνσον δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι και έξι επιβάτες.
Απογειώθηκε από το Άνκορατζ
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Άνκορατζ και εκτιμάται ότι συνετρίβη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ πλησίαζε το Ακρωτήριο Νιούενχαμ. Ο Κλιντ Τζόνσον διευκρίνισε ότι «οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι προκαταρκτικές και δεν επιτρέπουν ακόμη την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τις συνθήκες του δυστυχήματος».
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης της Αλάσκας ανακοίνωσε ότι «ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετά την αναφορά για την παρουσία αεροσκάφους κοντά σε εγκατάσταση ραντάρ μεγάλης εμβέλειας στο Cape Newenham. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν στην απομακρυσμένη περιοχή για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των οκτώ επιβαινόντων». Το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης ανέφερε ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές καταστούν διαθέσιμες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν
