Friday , 29 March 2024

Αλαλούμ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – Παρατράγουδα κορωνοϊού στο 2ο ΓΕΛ Κορδελιού

Σοφία Ξανθοπούλου

Μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας μετά από κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε τμήματα σχολείων της Θεσσαλονίκης και συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων “βλέπουμε τμήματα σχολείων που έχουνε κρούσματα να συνεχίζουν να λειτουργούν απομονώνοντας μόνο κορίτσια!!! (2ο Γυμνάσιο Κορδελιού) ή ακόμα και
να συνεχίζουν την λειτουργία τους μόνο με μαθητές που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα”.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της ΠΚΜ, Θανάσης Κοκονάς ανέφερε ότι “στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε κρούσμα σε μαθήτρια κα ενώ περιμέναμε να κλείσει το τμήμα, μπήκαν σε καραντίνα μόνο οι μαθήτριες του τμήματος επειδή -λένε- δεν ήρθε σε επαφή με αγόρια στο τμήμα..!!!! Επίσης η πρώτη δικαιολογία ήταν ότι η μαθήτρια έπαιξε μόνο βόλεϊ με άλλες συμμαθήτριες της. Θα πάμε στο σχολείο την Δευτέρα να μάθουμε περισσότερα” είπε ο κ. Κοκονάς και πρόσθεσε ότι “γενικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται ενιαία το ίδιο. Υπάρχουν και περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί έχουν μπει σε τάξη που υπήρχαν κρούσματα και δεν έχουν ελεγχθεί!”.

“Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων κάθε Ένωση σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα όταν θα υπάρχει διαγνωσμένο κρούσμα στο σχολείο σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς, να αγωνιστούν, ώστε να σταματήσει να ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει τα υγειονομικά πρωτόκολλα” επισημαίνει ο κ. Κοκονάς.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της ΠΚΜ διεκδικεί τη διενέργεια μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *