Friday , 19 April 2024

Αλλάζει προσεχώς η εξωτερική διαρρύθμιση των καταστημάτων στον άξονα της Αριστοτέλους

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια μέχρι να επανεξεταστεί το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας των καταστημάτων στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να επιτραπεί η τοποθέτηση υαλοπετασμάτων και διαχωριστικών σε όλα τα καταστήματα που λειτουργούν επί της οδού Αριστοτέλους, από το ύψος της οδού Εγνατίας ως την οδό Μητροπόλεως.

«Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Καράογλου και το θέμα αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» του FM100, ο οικονομικός επόπτης του ΕΕΘ και πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Κώστας Ιακώβου.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «δικαίωση» των επαγγελματιών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ζητούσαν να αλλάξει το σημερινό καθεστώς.

«Με την συγκεκριμένη τροποποίηση, τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, λόγω πανδημίας ενώ παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες», σημείωσε ο κ. Ιακώβου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *