Friday , 29 March 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή μεταβολή του καιρού σημειώνεται και στην ανατολική χώρα, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρειο Εύβοια, πρόσκαιρα στο Ιόνιο, από τις απογευματινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακή ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο τοπικά σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο προβλέπονται στα δυτικά, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη, από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *