Tuesday , 23 April 2024

“Αλμυρή” για επενδύσεις η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ)

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι η επένδυση στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ) καθώς το κόστος κτήσης γης είναι τέσσερις και πέντε φορές υψηλότερο, σε σχέση με όμορες περιοχές.

Την αποκάλυψη έκανε στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο ιδιοκτήτης της  βιομηχανίας χρωμάτων Tetralux,Αναστάσιος Τζέλος.

«Δεν υπάρχουν μεγάλα οικόπεδα και ότι βρεις, είναι πανάκριβο. Μιλάμε για τετραπλάσιο και πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με αντίστοιχα οικόπεδα εκτός ΒΙΠΕ και όταν είσαι μια χημική βιομηχανία, όπως εμείς, αυτό είναι πρόβλημα», τόνισε και κάλεσε την Πολιτεία να δώσει κίνητρα ώστε «οι εταιρίες να επενδύσουν σε φθηνή γη».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Τζέλος τόνισε ότι η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία για την επιχείρηση του, διότι, όπως σημείωσε, «πολλοί μένοντας στο σπίτι, λόγω των lockdown, προχώρησαν σε ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις επίπλων, γεγονός που συνέβαλλε στην αύξηση του τζίρου μας» ενώ υπογράμμισε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία αύξησε κατακόρυφα το κόστος των πρώτων υλών.

«Πριν τον πόλεμο, πληρώναμε το τιτάνιο προς 2,20 ευρώ το κιλό, άρα μας κόστιζε 44.000 ευρώ ένα κοντέινερ. Σήμερα, το αντίστοιχο κόστος του τιτανίου είναι 4 ευρώ το κιλό, ήτοι σημαίνει 80.000 ευρώ το κοντέινερ», σημείωσε.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: #71η(TV100-31/05/22) – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *