Tuesday , 23 April 2024

Αμμουλιανή : “Covid – free” αλλά από Σεπτέμβριο οι περισσότερες κρατήσεις

Τουρίστες από τα Βαλκάνια περιμένει αυτό το καλοκαίρι η Αμμουλιανή. Κυρίως Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Έλληνες αναμένεται να κάνουν τις διακοπές τους στα μεγάλα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής Νικήτα Μαρτυγάκη “αναμένουμε και κάποιους τουρίστες από την Ευρώπη αλλά εξαιτίας των παρατεταμένων λοκντάουν οι κρατήσεις θα είναι της τελευταίας στιγμής”.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαρτυγάκης ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα ανασάνει τουριστικά το νησί εφόσον επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία. “Είμαστε covid-free νησί, το 90% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα είναι μεν δύσκολη η χρονιά αλλά λίγο καλύτερη από περυσι”.

Το βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού είναι η γραφειοκρατία που καλούνται να περάσουν οι ανεμβολίαστοι τουρίστες που έρχονται στο νησί και πρέπει να περάσουν από self-test, rapid-test ή να συμπληρώσουν την κάρτα επιβίβασης. “Μας προβληματίζει η κάρτα επιβίβασης. Η γραφειοκρατία και οι συνεχείς έλεγχοι θα κουράσουν τον επισκέπτη και θα τον αποτρέψουν να επιλέξει το νησί. Εκτός βέβαια και αν είναι εμβολιασμένος. Εμείς ζητάμε να εξαιρεθούμε από τα μέτρα αυτά όπως έγινε με τον Πόρο, τη Σαλαμίνα και την Εύβοια γιατί σε εμάς η συχνότητα των δρομολογίων είναι διαφορετική. Δεν είμαστε σαν την Κρήτη ή τη Ρόδο. Η διαδρομή είναι σύντομη,  τα εισιτήρια κόβονται εντός καραβιού και η εξυπηρέτηση θα παρουσιάσει δυσκολίες” επεσήμανε ο κ. Μαρτυγάκης. Όπως είπε “τουριστικά  πάμε καλά και θα πηγαίναμε καλύτερα αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα την  τελευταία στιγμή”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *