Saturday , 27 April 2024

“Ανάσα” για τους ανθοπώλες η “γιορτή της μητέρας” – “Ξεπούλησαν” από νωρίς το μεσημέρι

Εξαιρετικά εξελλίσσεται η αγοραστική κίνηση ανήμερα της ημέρας της μητέρας στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο thesseconomy ο Μανώλης Σύλλης, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι “πάμε εξαιρετικά ως προς την κίνηση. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε. Το είχαμε πολλή ανάγκη. Ήδη ως το μεσημέρι έχουν φύγει σχεδόν τα πάντα”.

Σύμφωνα με τον κ. Σύλλη και εφέτος πρωτοπορεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών το τριαντάφυλλο. “Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Έως αυτή την ώρα που μιλάμε έχουν πουληθεί τριανταφυλλιές, διπλαντένιες, ορτανσίες, γαρδένιες, γλαστράκια και σκουλαρικιές” είπε ο κ. Σύλλης και πρόσθεσε : “Ο κόσμος επέλεξε και τα λεγόμενα αποχυμωμένα τριαντάφυλλα, που αντέχουν στο χρόνο περισσότερο αλλά και η κλασσική ανθοδέσμη είχε την τιμητική της. Έφυγαν όμως και οι ορχιδέες”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σύλλης και πέρυσι οι ανθοπώλες είδαν αυξημένο τζίρο στα ταμεία τους αλλά και εφέτος η κίνηση πήγε ακόμη καλύτερα. Οι τιμές διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ανθοπωλών μεσούσης της πανδημίας ο κ. Σύλλης ανέφερε ότι “ο Μάιος είναι ο μήνας μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας δώσει όσα χάσαμε τον τελευταίο καιρό”.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι σε πολλά ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές αναμονής. Ο κόσμος κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να μπορέσει να προσφέρει ένα λουλούδι τιμώντας την ημέρα της μητέρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *