Saturday , 20 April 2024

Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων – Αλαλούμ μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας έως 28 Ιουνίου

Σ.Ξανθοπούλου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων καθώς αναστέλλεται η λειτουργία τους έως τις 28 Ιουνίου χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει και μετά.

Μιλώντας στο thesseconomy η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτότων Ελλάδος, Ευτυχία Μαρίνου, ανέφερε ότι “ο σύλλογός μας, όταν ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του κλάδου με τον γενικό ΚΑΔ 9329 επικοινώνησε με το Υπουργείο και ζήτησε να διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν όλοι οι παιδότοποι και οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί γιατί στη δια ζώσης επικοινωνία που είχαμε με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχαμε αποκομίσει την αίσθηση οτι οι εσωτερικοί θα παραμείνουν κλειστοί. Μας διαβεβαίωσαν οτι τελικά θα ανοίξουμε όλοι στις 15/6 και αυτό μεταφέραμε στα μέλη μας.  Η ίδια διαβεβαίωση δόθηκε και από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθαναση σε τηλεοπτική εκπομπή στις 11 Ιουνίου. Ο Συλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος επικοινωνούσε καθημερινά με το Υπουργειο για να ενημερωθεί για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα έπρεπε να ακολουθηθούν. Η απαντηση σε καθημερινή βάση ήταν “θα σας ενημερώσουμε”. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουνίου, που μας είπαν οτι τα μέτρα θα ανακοινωθούν το Σαββατοκύριακο . Όλοι οι συνάδελφοι είχαν αρχίσει ετοιμασίες, προμήθειες, καθαριότητα, απολυμάνσεις κλπ ξοδεύοντας πάρα πολλά χρήματα , αρκετοί δε, είχαν κλείσει και παιδικές εκδηλώσεις. Ξαφνικά και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας μας, χωρίς κανένα διαχωρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων”.

Η κ. Μαρίνου σημείωσε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες και όχι μόνο σε αναλώσιμα προϊόντα. “Στην ουσία οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές από τον περασμένο Ιανουάριο με την έξαρση των ιώσεων. Ήρθε και η πανδημία και καταστραφήκαμε ολοσχερώς. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε καν αν θα λειτουργήσουμε ξανά και με ποιο καθεστώς” πρόσθεσε.

Επίσης, ενώ αρχικά οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων είχαν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ, στη συνέχεια εξαιρέθηκαν και δόθηκε μόνο στους εργαζόμενους.

“Αυτή τη στιγμή όμως, μετά την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου χθες, είμαστε μετέωροι. Δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις μας” τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *