Του Γ.Κατσιάνη
Χαρακτηριστικά…ανέκδοτου έχει η ψηφιακή κάρτα καυσίμων (fuel pass) που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση σε 3 εκατ. κατόχους ΙΧ οχημάτων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για το δίμηνο Απριλίου-Μαϊου.
Αν το προσεγγίσει κανείς με την γλώσσα των αριθμών θα διαπιστώσει ότι ισοδυναμεί ουσιαστικά με “ενίσχυση” 25 ευρώ το μήνα.
Ειδικότερα, με την τιμή του λίτρου στα 2 ευρώ για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, 25 ευρώ τον μήνα “ενίσχυση” σημαίνει 12,5 λίτρα βενζίνης ή πετρελαίου κίνησης, μηνιαίως.
Ισοδυναμεί δηλαδή με μόλις το 1/4 έως 1/5 ενός γεμίσματος ρεζερβουάρ ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου μικρού ή μεσαίου κυβισμού, όταν στην καθημερινότητά του ο πολίτης χρειάζεται κάθε μήνα 1 έως και 2 γεμίσματα τουλάχιστον για να εξυπηρετήσει τις πάγιες ανάγκες μετακίνησής του.
Και αν μέχρι την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την 1η Απριλίου, οι τιμές αυξηθούν και άλλο για παράδειγμα, 20-30 λεπτά το λίτρο, τότε και αυτή η εξαγγελία θα μοιάζει πραγματικά με ανέκδοτο.
Thesseconomy Οικονομία – Επιχειρείν