Friday , 29 March 2024

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης-“Θα οδηγήσουμε το λιμάνι με ασφάλεια στην αξιοποίησή του”, δηλώνει ο νέος Πρόεδρος

Συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με πρόεδρο τον κ.Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ (πρόεδρος Εμπορίου και Επιχειρηματικότητάς Θράκης) και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. ο Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, (πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Θράκης).

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΑ Α.Ε., μετά από ομόφωνη απόφαση, διαμορφώθηκε όπως παρακάτω:

Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Α. Α.Ε.

Χατζηκωνσταντίνου Κώνσταντίνος: Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Α. Α.Ε.

Φαλέκας Ιωάννης: Μέλος

Καραμανέας Χαραλάμπης: Μέλος (εκπρόσωπος ΤΑΙΠΕΔ)

Χριστόδουλος Τοψίδης: Μέλος (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου)

Μουσουνάκης Άνθιμος: Μέλος (εκπρόσωπος Ο.Φ.Ε.)

Δουλούδη Ελένη: Μέλος (εκπρόσωπος εργαζομένων)

Ο νέος πρόεδρος του λιμανιού δήλωσε μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου δ.σ. του Οργανισμού: «Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει σε μία εξαιρετικά ευνοϊκή για τη χώρα διεθνή συγκυρία με αναβαθμισμένο και ενισχυμένο τον ρόλο της. Στη συγκυρία τούτη, ο Οργανισμός, αξιοποιώντας προσπάθειες ετών, πρόκειται να οδηγήσει με ασφάλεια τον λιμένα στην αξιοποίηση του, διασφαλίζοντας το εθνικό συμφέρον, σε απόλυτη συνάρτηση με το τοπικό. Ταυτόχρονα όμως με τα μεγαλόπνοα σχέδια που εν πολλοίς καθορίζονται από την κεντρική κυβέρνηση και τον μέτοχο, και ανεξάρτητα με τις εξελίξεις, ο Οργανισμός θα στοχεύσει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ελκυστικότητας του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα επιδιώξει την ταχεία και αποτελεσματική επίλυση χρόνιων και μη προβλημάτων. Παράλληλα η ταχεία επίλυση των ζητημάτων των υπολοίπων τριών λιμανιών του Οργανισμού σε Σαμοθράκη και Μάκρη καθώς και η ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση τους πρόκειται να αποτελέσει προτεραιότητα!»

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε από την πλευρά του πως αναλαμβάνει τα καθήκοντα με αίσθημα τιμής και ευθύνης και πως σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο, με τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και με το προσωπικό της Εταιρείας, θα δουλέψει σκληρά, έτσι ώστε οι πράξεις τους να τους δικαιώσουν στο τέλος της θητείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να είναι το πρώτο από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας που θα αξιοποιηθούν, με τρόπο που θα υποδείξουν οι νέες μελέτες βιωσιμότητας που έχει αναθέσει η νέα Κυβέρνηση για καθένα ξεχωριστά από τα δέκα λιμάνια και υπάρχει έντονη φημολογία ότι οδεύει προς πώληση και όχι για υποπαραχωρήσεις. Για το συγκεκριμένο λιμάνι έχει εκφραστεί πολλές φορές ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, ενώ επίσης η πρόσφατη επικαιροποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ περιλαμβάνει χρήση μέρους του λιμανιού από τις ΗΠΑ ως ναυτική βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *